Een schone stad of dorp daar zijn we niet vies van

Geplaatst op 27 november 2015

Het is heerlijk om uw huis op orde te hebben, en een grote schoonmaak doet altijd wonderen. Maar ook buitenshuis is dit   belangrijk. Een schone straat draagt bij aan een gevoel van gastvrijheid en trots. Daarbij is het veiliger én trekt het minder rommel aan. Daarom zet de gemeente Leeuwarden vanaf maandag 30 november de campagne “Een schone stad, een schoon dorp, daar zijn we niet vies van!” in.De campagne zet de gemeente in om samen aan een schone stad of een schoon dorp te werken, en zo te zorgen voor een omgeving om trots op te zijn. Van een kleine moeite, zoals het weggooien van uw afval, of het opruimen van hondenpoep, heeft u uiteindelijk een groot plezier! Zo creëer je een gezonde buitenomgeving voor uzelf en anderen, kinderen en dieren.

De gemeente Leeuwarden zet zich in voor een schone leefomgeving. Zo organiseert ze ieder jaar de Himmelwike. Tijdens de Himmelwike gaan 3500 kinderen op pad om hun wijk schoon te maken. Ook reikt de gemeente jaarlijks de Gouden Grijper uit, waarbij vrijwilligers die zich inzetten voor een schone stad, in het zonnetje worden gezet.

Ook helpt de gemeente hondenbezitters met het faciliteren van bakken, losloopterreinen en poepgrijpers. Zo worden er bij speciale acties zakjes uitgedeeld. Leeuwarden heeft ca. 440 hondenpoepbakken en zit daarmee aan de top van de grootste hondenpoepbakdichtheid van Nederland. Daarnaast zijn er nog 1250 gewone afvalbakken.

Samen zijn we niet vies van een schone stad of een schoon dorp en gaan daarom voor een schone toekomst, op weg naar de Culturele Hoofdstad 2018. Doet u ook mee? Voor wie wil bijdragen aan een schone stad is er bij de gemeente Leeuwarden gratis materiaal verkrijgbaar, zoals poepzakje of poepgrijpers. Hiervoor kunt u contact opnemen met gemeente@leeuwarden.nl of bellen met 14 058.

 

 

 

 

« Naar overzicht