SAM SAM FESTIVAL

SamSam-festival, “jij bent anders net als ik!” op zondag 29 oktober in Neushoorn Leeuwarden. Een bijzondere belevenis!

Als iedereen hetzelfde zou zijn, dan was het maar een saaie wereld. Op het gratis toegankelijke SamSam-festival combineren mensen met en zonder verstandelijke beperking hun creativiteit. Muziek, workshops en nog veel meer activiteiten voor het hele gezin! Alweer voor de vierde keer organiseert Stichting Wauw dit speciale festival. Kenmerkend is de ontspannen en fijne sfeer waarin kinderen en volwassenen, mensen met en zonder beperking zelf optreden of genieten van de optredens van anderen. Samen beleven, daar gaat het om!

Dit keer mogen we weer gebruikmaken van de prachtige accommodatie van Neushoorn. Op 29 oktober is iedereen daar van harte welkom. Het adres is Ruiterskwartier 41 in Leeuwarden. Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Vanaf 12.30 uur zijn de deuren al open. Alle artiesten en vrijwilligers zetten zich belangeloos in waardoor het publiek het SamSam-festival gratis kan bezoeken en iedereen mee kan genieten.

Voor jong en oud is er iets te zien of te doen. Een aantal leden van Jeugdcircus Saranti doet acts voor het hooggeëerde publiek. En zij nemen ook het schminken van de kinderen voor hun rekening. Het Prokkelkoor en het Koor van De Dijk zijn ook weer van de partij. Meezingen? Maar natuurlijk! Op het gebied van dans is er ook weer van alles te beleven. Doe mee aan de workshop die een aantal studenten van de opleiding van D’drive geeft. Ooit al eens mee willen doen met line dance? Dat kan nu! In de gang doet Tante Rozet haar naam eer aan met haar prachtige jurk en daar is ook Arthur Pirenne te vinden die van ballonnen de mooiste creaties maakt. Wie geïnspireerd raakt door al deze creativiteit kan zelf ook een optreden verzorgen op het open podium. Trainingscentre/circus Witova demonstreert hoepelen en wie wil dat ook eens wil proberen is van harte welkom. Uit het midden van het land komt de band Blues Sparks. Met veel bezieling en plezier brengen zij blues gerelateerde nummers. Verder speelt André vrolijke nummers op de accordeon en is Peter Skippus de DJ van deze middag. De band Sjonge om ’t Leevn speelt hits van toen en nu en morgen. De knuffelhonden van Dogs on Tour zijn er weer en de presentatie van deze middag is in de vertrouwde handen van Ari C, Blije Bart en Meneer Roelf. En er is nog meer ... De band Tsjuster Rocksum sluit deze feestelijke middag af met swingende rockmuziek.

Op Facebook www.facebook.com/samsamfest/ is informatie over het programma te zien.