Vrijwilligerswerk bij Stichting KWIL

Geplaatst op 1 augustus 2016

 Vrijwilligerswerk bij Stichting KWIL

LEEUWARDEN - Aan het eind van de zomer wordt voor de 29e keer de Leeuwarder kinderspelweek Jeugdland georganiseerd op sportcomplex Nijlân. Petra doet al zo’n tien jaar mee als vrijwilliger, eerst in de rol van groepsleiding en nu al jaren als EHBO-er. Petra; “Ik geniet van de blije kindergezichten en hoop dat ik in mijn taak weinig te doen heb! Jeugdland is er voor alle kinderen en dat maakt het zo uniek ”. Camilla is een jaar of 4 groepsleiding geweest en gaat dit jaar de rol van hoofdleiding vervullen. Daarmee stuurt ze samen met een mede-hoofdleiding 15 vrijwilligers aan die weer een groep van zo’n 110 kinderen begeleiden. Tevens heeft zij het toneelstuk geschreven en regisseert ze dit ook. Camilla “Ik haal ontzettend veel voldoening uit de blije gezichtjes van de kinderen maar ook zeker de tevreden gezichten van de ouders. Met elk jaar weer een ontzettende leuke ploeg vrijwilligers is jeugdland elk jaar weer geslaagd en hebben zelfs wij als vrijwilliger de tijd van ons leven. Ik kijk weer uit naar dit jaar!”. Peter doet mee sinds zijn 17e en is de laatste jaren een van de coördinatoren van de week. Peter; “Ik weet nog goed dat mijn eerste jaar een kind een tekening kwam brengen om te bedanken voor de leuke week, en dat ouders speciaal het terrein opkwamen om mij als vrijwilliger te bedanken voor de inzet. Toen was ik verkocht. Inmiddels zijn we 18 jaar verder en is de kinderweek een onderdeel van mijn leven geworden.” Martijn doet dit jaar voor het eerst mee: “ik doe mee omdat ik het leuk vind en belangrijk vind om kinderen die niet op vakantie kunnen of gaan een leuke week te geven en het is harstikke gezellig en leuk dus schrijf je in als vrijwilliger van deze stichting!”.

Maken deze verhalen jou enthousiast? Stichting KinderWerk In Leeuwarden is op zoek naar vrijwilligers vanaf 16 jaar met een goede dosis enthousiasme, begeleidingsvermogen en wellicht openstaande studiepunten voor sociale studies als SPH, SPW of verzorgende. Als begeleider help je een klein groepje van de ruim 400 kinderen vijf dagen lang door het afwisselende spelprogramma tussen 22 en 26 augustus dagelijks van 9 tot 17 uur. Er zijn nog vele groepsbegeleiders nodig, maar ook vrijwilligers voor het verzorgingsteam, zij zorgen dat alles op rolletjes loopt en verzorgen de lunch, het avondeten, de EHBO, de rusthoek, de materialen en de toiletten. Of misschien lijkt het je leuk een kind met een beperking te begeleiden, ook dan kunnen ze je hulp goed gebruiken.

De beloning is uiteraard een fantastische vakantieweek voor zowel de kinderen als de leiding. Het is een ervaring die je jouw hele leven niet meer zult vergeten. Kijk voor meer informatie op www.kwil.nl, zoek ons op op facebook, mail naar info@kwil.nl of neem contact op met Peter Schleiffert, coördinator: 058-2139152 of 06-48975776.

Peter Schleiffert
Secretaris

  

 

 

 

Stichting KinderWerk In Leeuwarden (Stichting KWIL)
Postbus 2634
8901 AC Leeuwarden

www.kwil.nl

info@stichtingkwil.nl

KvK: 01-112704

 

« Naar overzicht