De Gemeente Leeuwarden laat UkkePuk (kerstboom) in het donker staan!

Geplaatst op 13 december 2017

CAMMINGHABUREN.

De gemeente Leeuwarden laat UkkePuk in het donker staan.

Lieve bewoners van Camminghaburen,

Een grote Kerstwens van de bewoners was vrolijk verlichte Kerstbomen om u op te wachten wanneer u in het donker de wijk inrijdt. Veel bewoners die dat zagen kregen een warm gevoel van binnen, zo schreef u ons. En om de kosten in de toekomst iets te temperen besloot het Wijkpanel om dit jaar een definitieve boom met kluit te plaatsen aan de Grovestins. Hij werd “UkkePuk” gedoopt omdat ie nog zo klein is. Zie onze vorige mail.

Maar nu heeft de Gemeente Leeuwarden in haar onmetelijke wijsheid besloten dat de verlichting die we de laatste drie jaar gebruikten voor onze Kerstbomen vanaf nu ineens niet meer geschikt is. Dat die vanaf nu af aan verboden is, niet meer toegestaan, basta.Nee, de ambtenaar Adviseur Beheer en Onderhoud besluit in zijn wijsheid ons dit te vertellen op het moment dat de Kerstbomen er al staan. Drie onbeantwoorde terugbelverzoeken die drie weken daarvoor begonnen, later. Fijn zo’n bedrijfsbureau, past wel bij het druilerige weer.

We hadden een behoorlijk bedrag kunnen besparen door dit jaar de bomen niet te laten plaatsen en te sparen voor nieuwe verlichting. De oude verlichting van honderden euro’s kunnen we “weggooien”.

Een mooi voornemen voor 2018
Stel je je eens voor dat je met je inwoners respectvol omgaat? Stel je eens voor dat je het woord dienstverlening en klantgerichtheid opneemt in je woordenboek? En stel je je eens voor dat je dat gaat toepassen in zo’n mooie cultuurrijke stad als Leeuwarden? Zou dat niet een mooie verlichting opleveren en vele blije gezichten? Mooi voornemen toch?

Dat je in 2018 echt een warm Kerstgevoel krijgt van de samenwerking met de gemeente omdat ze met je meedenken. Hoe zou dat zijn? Ja, een warm Kerstgevoel van een dienstbare, klantgerichte en met zijn/haar bewoners meedenkend ambtenaren apparaat. Voelt u die Kerst al aankomen? Het donker verlicht, daar doet ons dit aan denken Wij vrezen dat Kerstboom Ukke-Puk aan de Grovestins en zijn grote broer op de rotonde bij de Shell het dit jaar zonder verlichting moeten doen. Misschien dat de Kerstman alsnog een oplossing heeft en ons kan helpen? Dankjewel lieve Kerstman! O ja, bent u ook zo gek op Ukke-Puk en al zijn broertjes, zusjes, nichtjes en neefjes in het GROEN teken dan onze petitie. Zie voor meer informatie hier:  Wij laten ons toch niet zomaar het bos insturen! Aktie-tegen-afwijzing-Groenplan.html

Uw Wijkpanel wenst u heel veel lichtjes toe dit en komend jaar!

Fijne Kerst allemaal!

« Naar overzicht