DEEL III FEUILLETON UKKE-PUK’S 1e KERST

Geplaatst op 20 december 2017

DEEL III VAN ONZE FEUILLETON UKKE-PUK’S 1e KERST

Hallo lieve bewoners, daar zijn we weer.
Met heel leuk nieuws! 

1. Over u zelf en de inzamelingsactie
2. Over de gemeente en de winterslaap
3. En last but not least over de bijzonder Elf van de Kerstman

1. Inzamelingsactie. De spiksplinternieuwe Kerstboomverlichting voor Ukke-Puk hebben we besteld! Hoera! Dank aan alle lieve mensen die €1 of zelfs meer hebben overgemaakt! En natuurlijk heeft uw Wijkpanel meegedaan. Bent u ook zo benieuwd, naar de nieuwe lichtjes voor Auke-Puk? Misschien moeten we nog 1 of 2 nachtjes of langer slapen hoor! Ik waarschuw u alvast.

2. Winterslaap. En nog meer goed nieuws: de gemeenteambtenaar is gisterenmiddag wakker geworden. Nou ja wakker? Laren we zeggen “een beetje wakker”.  Hij wist nog niet alles maar had zich laten informeren en wist ons te melden dat hij de fout in de communicatie had gevonden! Zowel intern bij de gemeente zelf, als ook extern van de gemeente naar buiten toe. U vraagt zich natuurlijk af wat was dat dan, die fout? Nou dat is nog niet helemaal duidelijk. En eigenlijk is dat op dit moment helemaal niet interessant, toch. Wij willen gewoon weten wanneer de verlichting aan kan. Wie regelt dat en hoe? Her goede nieuws is: Dat wordt nu bij de gemeente definitief uitgezocht. Fijn hè? Onze plaatselijke overheid gaat meedenken. 

Tip. Bij dit soort bijzonder ingewikkelde zaken ga ik meestal eerst na of ik soms zélf een fout heb gemaakt voordat ik naar anderen wijs. En als zo blijkt te zijn, namelijk dat ik zelf de oen was en geloof mij dat komt echt voor, dan zeg ik: “sorry, dat spijt mij”. “Ik vind het net zo vervelend als jullie, wat kan ik doen om het weer goed te maken?”.  Maar om dat te kunnen moet je wel eerst goed wakker zijn hoor! Dat zeg ik er maar even bij voor het geval u het zelf gaat proberen.

Onze hovenier heeft intussen met het verlichtingsbedrijf contact opgebouwd en die staat al in de startblokken om de nieuwe aansluitingen te gaan maken. Nou ja, zodra we “groen licht krijgen” (ook een leuke kleur) van de gemeente. 

3. Dan nog heeeel leuk nieuws. Eén van de Elven van de Kerstman is langs geweest en we hebben voor de grote broer van Ukke-Puk verlichting gekregen. Wat een super cadeau hè, van de Stichting Lichtstad Leeuwarden Elf! Wij willen de Elf natuurlijk namens de wijkbewoners heel hartelijk bedanken voor het mooie cadeau dat zo snel kwam. De lichtslang ligt al te wachten. 

We hopen nu maar dat de ene spanning er snel af is en de andere er snel op!

Uw Wijkpanel

« Naar overzicht