Genomineerd voor de Gouden Grijper

Genomineerd voor de Gouden Grijper 2018

Bij zwerfafval denk je al gauw aan afval op straat. Dat er in onze wijk ook veel afval in het water belandt, daar weten Andrew Livsey en Piotr Koziol alles van. Deze wijkbewoners varen regelmatig met hun kano door de wateren van Camminghaburen. Dit vaarplezier combineren zij geregeld met het opruimen van het vele vuil dat zij onderweg tegenkomen.

Op hun tochten halen zij gemiddeld zo’n zes tot tien zakken met vuil uit het water. Voor een groot deel gaat het daarbij om plastic tassen, verpakkingen, flesjes en ander glasmateriaal. Daarnaast vist men ook voetballen, schoenen, auto-onderdelen, jerrycans en complete kasten uit het water. Wat zij niet kunnen vervoeren leggen ze aan de kant, zodat dit later weggehaald kan worden en ook voor voorbijgangers zichtbaar is.

Een schone wijk is niet alleen belangrijk voor ons als wijkbewoners, maar is ook van belang voor het milieu en de dieren. Dieren kunnen bijvoorbeeld stikken in stukjes plastic of zich verwonden aan glas of blik. Het wijkpanel ondersteunt dit initiatief van harte en heeft Andrew Livsey en Piotr Koziol bij de gemeente voorgedragen voor de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Grijper. De gemeente zet daarbij een aantal vrijwilligers in het zonnetje, die zwerfafval in hun wijk of straat opruimen. Op woensdag 12 december a.s. zal de wethouder de toekenning van de Gouden Grijper bekend maken. Wij hopen van harte dat dit sympathieke initiatief beloond zal worden. Weet u ook mensen in uw buurt die een Gouden Grijper verdienen? Laat het ons weten en mail ons via wijkpanelcamminghaburen@gmail.com