2021-01-25 15:04:02

Column september "Zelfredzaam"

Geplaatst door: Palet, Zorgsteunpunt Camminghaburen op vrijdag 31 augustus 2018

Samen zelfredzaam.

Zolang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en de regie over uw eigen leven houden, betekent ook dat u - zoals dat heet ‘zelfredzaam’ - moet zijn. U moet zich met veel dingen zelfstandig redden.

Bij zelfredzaamheid gaat het om zaken als invulling van uw vrije tijd, bewegen en mobiliteit, contacten onderhouden, uw huishouden, algemene dagelijkse handelingen en het regelen van uw financiën. Zelfredzaam zijn is ook de regie houden over gezondheid en ziekte.

Zelfredzaam zijn betekent niet dat u er alleen voor staat en alles alleen moet doen. Juist niet! Het is veel leuker om dingen samen te doen en in contact te staan met uw buren en familie. Uw netwerk is vaak groter dan u denkt. Denk eens aan de dochter van die vriendin die heel goed is met de administratie. Of de buurman die graag in de tuin werkt. Als u even om hulp vraagt, zult u ontdekken dat mensen elkaar graag willen helpen. En wie weet kunt u weer iemand anders helpen. Zo helpen we elkaar en zijn we samen zelfredzaam.

In een wijk als Camminghaburen kunnen we veel voor elkaar betekenen. Kijk maar eens om u heen…. Bij wie kunt u eens langs om een kopje koffie te drinken en het gras te maaien? Of wie zou u kunnen vragen om samen een wandeling te maken? Veel plezier!

Paula de Vries,
Wijkverpleegkundige
Palet

paula.de.vries@paletgroep.nl

06-13 46 87 96


Naar overzicht

Gerelateerd nieuws