2021-01-25 16:41:01

Gratis cursus 'werken met DigiD' bij dBieb

Geplaatst door: Wijkpanel Camminghaburen op vrijdag 21 december 2018

Gratis cursus ‘werken met DigiD’ bij dbieb

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. De overheid verwacht dat burgers dit zelf doen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit lastig. Daarom biedt dbieb Leeuwarden de gratis cursus ‘Werken met DigiD’ aan.

Wie mee doet aan de cursus, leert te werken met de digitale overheid. Hoe op een handige manier informatie te zoeken is bijvoorbeeld, of hoe een aanvraag bij een gemeente gedaan kan worden. In vier ochtenden leggen ervaren cursusleiders de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. De cursisten gaan zelf aan de slag met oefeningen op computers met een beveiligde internetaansluiting.

Bij de cursus hoort een werkboek, waarin alles rustig is na te lezen en waarin de voorbeelden worden uitgelegd. Er is geen examen aan de cursus verbonden, maar de deelnemers krijgen na afloop wel een certificaat. Deelname aan deze cursus is gratis, inclusief een cursusboek en koffie en thee.

Enige computerervaring is wel noodzakelijk. Wie hierover niet beschikt, kan zich eerst aanmelden voor de gratis cursus Klik & Tik de basis. Na het volgen van deze cursus wordt de cursus Werken met DigiD ongetwijfeld een stuk eenvoudiger. Met hulp van de cursusleiders leren de cursisten ongetwijfeld de weg te vinden in de digitale wereld, in een tempo dat bij hen past.

Plaats: dbieb, Blokhuisplein 40, Leeuwarden

Toegang: gratis, aanmelden noodzakelijk

vr 25 jan en 1, 8 en 15 feb van 9.30-11.30 uur of van 13.30-15.30 uur
vr 1, 8, 15 en 22 mrt van 9.30-13.30 uur of van 13.30-15.30 uur

Aanmelden kan bij de balie van dbieb Leeuwarden of via de website van de bibliotheek www.dbieb.nl/werkenmetdigid.


Naar overzicht

Gerelateerd nieuws