2021-06-28 11:45:00

Denk mee in Klankbordgroep Openbaar Vervoer

Geplaatst door: Wijkpanel Camminghaburen op vrijdag 25 juni 2021

Door de hele gemeente rijden een flink aantal stads-, streek- en schoolbussen. Op dit moment worden de buslijnen gereden door de vervoerder Arriva. De provincie is opdrachtgever voor het openbaar vervoer. De gemeente denkt mee over goede verbindingen en beheert een groot deel van de wegen rondom Leeuwarden waar de bussen overheen rijden.

Het Openbaar Vervoer verandert regelmatig. Zo vervallen er buslijnen, maar gaan bussen ook wel eens een andere, nieuwe route rijden. Wij willen de wijken, dorpen en belanghebbenden binnen de gemeente Leeuwarden zo goed mogelijk op de hoogte te brengen van de veranderingen in het Openbaar Vervoer. Sterker nog, we willen ook graag dat alle belanghebbenden meedenken.

Samen met de provincie en Arriva organiseren wij elk halfjaar een klankbordgroepoverleg OV. Binnen de klankbordgroep OV delen we alle trends van het busvervoer binnen onze gemeente. Ook krijgt u de kans om wensen en klachten te agenderen en te behandelen. Daarnaast kan het ook leerzaam en zinvol zijn om de problematiek uit andere wijken of vanuit een ander belang te bespreken.

De eerstvolgende vergadering van de Klankbordgroep OV is in het najaar gepland. De vergaderingen vinden meestal plaats op het gemeentehuis maar door Corona hebben wij de afgelopen twee overleggen digitaal gedaan. De laatste keer waren wijkpanels uit de Vosseparkwijk, Westeinde, Bilgaard en Huizum-West aanwezig.

Mocht u als dorpsbelang of wijkpanel willen deelnemen dan kunt u een berichtje sturen naar peter.dijk@arriva.nl. Heeft u verdere vragen of een specifiek vraagstuk over het OV dan horen wij dat ook graag via dit mailadres.

Bron: Gemeente Leeuwarden / nieuwsbrief 3: Wijken en dorpen / juni 2021


Naar overzicht

Gerelateerd nieuws