2021-07-05 10:54:48

Nieuw schelpenpad in Camminghaburen wordt op woensdag 7 juli 2021 om 19.00 uur officieel geopend: Het Hippo-pad

Geplaatst door: Wijkpanel Camminghaburen op dinsdag 6 juli 2021

De officiele opening van het Hippo-Pad door de loopgroep Sjonnies Angels met de onthulling van een pachtig kunstwerk gemaakt door Banzai John was op woensdag 7 juli 2021 om 19:00 uur. Zie voor de locatie de afbeelding van de googlemap kaart hieronder. 

De loopgroepen en wanderlaars hadden al jaren geleden een grote wens geuit. Een schelpenpad tussen de Anne Vondelingweg en Liander. Er werd aangeklopt bij het Wijkpanel. 'Wij willen ook kunnen rennen en wandelen wanneer het geregend heeft en 'Wij willen kunnen wandelen wanneer de schapen nog niet geweest zijn om het hoge gras te eten' dat kregen wij te horen. Je kon er niet vaak wandelen of rennen terwijl het zo'n mooie route langs het water is.
 

Op die plek een schelpenpad aanleggen vond het Wijkpanel Camminghaburen een reuze goed idee en klopte direct aan bij de gemeente Leeuwarden. In juni 2021 werd het gerealiseerd. Het heeft even geduurd maar het schelpenpad ligt het er nu! Hoera, weer veel bewoners erg blij gemaakt!

Het bestuur was zo verheugd door de toezegging van de Gemeente Leeuwarden dat ze Banzai John de opdracht gaf een passend kustwerk te maken. En wanneer je de prachtige omgeving bekijk dan snap meteen waarom het kunstwerk is geworden wat het is geworden. We hoefden niet lang na te denken. Het werd een prachtig Nijlpaard en die bleek, wat een geluk, zwanger; een Hippo met Jong. Het is alsof ze altijd in deze mooie omgeving gewoond hebben. Nu kan je vanaf de Nijlpaard met haar jong over het prachtige water van de Kurkmeer uitkijken.
 

En hebben we er weer een prachtig kunstwerk bij in onze mooie kunstrijke wijk én door de aanleg van het schelpenpad door de gemeente een prachtig mooie wandel- renroute erbij!
 

Al zin in een mooie wandeling? Misschien zie we elkaar er wel.  


Naar overzicht

Gerelateerd nieuws