Wethouder opent eerste project ‘Groen verbindt Camminghaburen’

Geplaatst op 15 juni 2016

Foto Martenastate in het groen.

Wethouder opent eerste project ‘Groen verbindt Camminghaburen’
Bewoners Martenastate bouwen eigen speeltuin 
Wethouder Harry van der Molen opent op vrijdag 17 juni om 17.00 uur de speeltuin aan de Martenastate in Camminghaburen. Samen met Hoveniersbedrijf Oltman’s Groen hebben de bewoners van de Martenastate zelf een natuurlijke speeltuin voor de kinderen gebouwd en het openbaar groen in hun straat opnieuw ingericht en aangelegd. 

Initiatief, 
Een bewoonster vroeg in 2015 het wijkpanel Camminghaburen om het verwaarloosde speelpleintje in de straat op te knappen. Het wijkpanel daagde de straat uit om met plannen te komen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het zou fantastisch passen in de plannen van “Groen verbindt Camminghaburen”, een initiatief van de Stichting Leefbaarheid Camminghaburen, waarbij bewoners samen aan de slag gaan met het groen in hun buurt. Die uitdaging pakte de Martenastate met beide handen aan.

Start
Woensdag 13 april ging het project van start. De bewoners verwijderden meer dan 1.000 oude tegels. Deze werden voor het grootste deel hergebruikt. De medewerkers van het Hoveniersbedrijf startten ondertussen met de voorbereidende grondwerkzaamheden. 
Plan. Samen met Oltman’s Groen uit Sint Annaparochie werkten de bewoners een plan uit. Daarin is plaats voor een speelveldje van gras en gevlochten wilgentenen met een tuimelrek, een doolhofje van beukenhegjes en een verhoogd groenperk met vaste planten, fruitboompjes en een sluippad. 
 

« Naar overzicht