2021-06-29 23:58:00

Pas op! Overstekende Bisons in Camminghaburen

Geplaatst door: Wijkpanel Camminghaburen op dinsdag 29 juni 2021

Een veiligere oversteekplaats;. dat was het doel bij het kindcentrum Trianova in Camminghaburen. Het wijkpanel Camminghaburen zette haar schouders eronder en ging aan de slag. De gemeente ging akkoord! Het ontwerp werd gemaakt door Kimberley in mei 2019, een oud leerling, nu 2 jaar later wordt het alternatieve zebrapad gerealiseerd met de mannen van Multiline Wegmarkeringen B.V. uit Havelte. Kijk hier.

Dank ook aan Multicopy Leeuwarden en Drachten en Addnoise!

 

We zijn (bijna) klaar. De ruimte rondom de school staat in het teken van de Noord- en Zuidamerikaanse Indianen. De kinderen vonden Bisons heel indrukwekkend! Die wilden ze graag. Dan passen moeders en vaders wel op in hun auto's. Bisons zijn gevaarlijk en heel sterk! Ze hopen dat iedereen nu langzamer gaat rijden. De kinderen waren ook zo blij dat de omwonende bewoners het allemaal goed vonden dat hun idee gemaakt mocht worden! Het is ook zo mooi geworden. Er stond al een prachtige totempaal. Nu waakt die over de andere Bisons. En de beer vangt een zalm, de wolf huilt naar de maan en de adelaar vliegt op van de zon.

Het is een hele bijzondere straathoek van Camminghaburen. De hoek van de Kingmastate naar de Martenastate. Het is een bezoek meer dan waard als u het nog niet gezien hebt.  De kinderen zijn één jaar zelf bezig geweest met de houtkunstenaar Dirk Jepma met het maken van een hele grote totempaal met de uil en de adelaar aan het begin van de straat. Heel knap gemaakt. Het was de eerste totempaal van de Kingmastate. Banzai John maakte de 2e totempaal .

Nu ligt er een prachtige oversteekplaats met een grote zon met zonnenstralen en wandelende Bisons. Bij de dierenarts ziet u een linkx-totem die op jacht is naar konijnen. Heeft u hem al gezien? En de bever zit heerlijk op zijn eigen totem bij de uitgang.

Frits, de voozitter van het WIjkpanel Camminghaburen vindt het de meest kunstrijke laan van heel Camminghburen geworden!

Juf Lizette die met haar leerlingen heel hard geholpen hebben vindt het samen met de kinderen de allermooiste mooiste oversteekplaats van heel Leeuwarden.

Pas op overstekende Bisons in Camminghaburen HD 720p

Op naar een veiligere oversteekplek voor kinderen bij de Trianova in Cammingahburen. Een alternatief zebrapad ontworpen, buren gaan allemaal akkoord en wegmarkeerders zijn enthousiast

Naar overzicht

Gerelateerd nieuws