IKC De Wielen

Informatie

Kinderen ontwikkelen zich van nature. Ze zijn nieuwsgierig en willen steeds iets nieuws leren. Op IKC De Wielen stimuleren we de kinderen door ze uit te dagen steeds nieuwe dingen te ontdekken. We houden rekening met de mogelijkheden van de kinderen en gebruiken de omgeving bij het leren.  

Missie IKC De Wielen: 

“ IKC De Wielen biedt een warme, uitdagende en gestructureerde leeromgeving, waar de ontwikkeling van ieder kind van 0 tot 12 jaar optimaal gestimuleerd wordt door middel van natuurlijk leren”.  


Als IKC bieden wij veiligheid, blijdschap en ambitie. Dit zijn onze 3 kernwaarden. Wij denken dat veilig leren en opgroeien bijdraagt aan zelfvertrouwen, zelfontplooiing en zelfstandigheid. 

Blijdschap, vrolijkheid en een positieve instelling vinden wij belangrijk, omdat wij ervaren dat dit leidt tot een betekenisvol leven voor jezelf en voor anderen. 
Ambitie is belangrijk omdat wij denken dat we een bijdrage leveren aan zelfstandigheid als een kind wordt uitgedaagd talenten te ontwikkelen, te leren en te onderzoeken. We handelen elke dag vanuit deze waarden, we vragen dat van de kinderen en we toetsen het gedrag van onze leerkrachten aan deze waarden.  


Naar overzicht