Koninklijke Schaakclub Philidor 1847

Informatie

Van harte welkom bij Philidor 1847! De oudste schaakclub van Nederland, maar wel eeuwig jong. Op onze website staan allerlei wetenswaardigheden over de club. Meer informatie kun je krijgen bij onze secretaris.

Jeugdschaak
Kinderen die schaken willen leren, of nog beter willen worden dan ze al zijn, zijn van harte welkom bij de jeugdafdeling van Philidor. Elke dinsdag van 18:30 uur tot 19:30 uur. Informatie bij de jeugdleider (e-mail) Je kunt altijd enkele keren vrijblijvend komen kijken.

Diverse competities
Uiteraard bent u ook altijd welkom op onze “grote” clubavond: elke dinsdag vanaf 19:30 uur in zalencentrum Enzo, Kalverdijkje 77C te Leeuwarden (naast sporthal Kalverdijkje aan de oostzijde van de stad). Er zijn onderlinge competities, wedstrijden tegen andere clubs, snelschaak, simultaans en rapidschaak. In het algemeen speel je tegen iemand van ongeveer je eigen sterkte.Kom gerust een keer vrijblijvend kijken!

Overdagschaken
Elke woensdagmiddag is een enthousiaste groep liefhebbers aan het schaken in wijkgebouw Bilgaard, de Hooidollen 17 in Leeuwarden (tel: 058 2663327). De leiding berust bij Kees van Straten (e-mail) tel: 0518 404771. Iedereen, jong en oud, is enkele weken vrijblijvend welkom. Bevalt de kennismaking, dan kan men overdaglid worden van Philidor tegen een contributie van € 55 voor het hele jaar.


Naar overzicht