Zoekmachine optimalisatie

Wanneer je beter gevonden wilt worden via zoekmachines zoals Google is het verstandig om je bedrijfsprofiel te optimaliseren met SEO. SEO is de afkorting van Search Engine Optimalization (zoekmachine optimalisatie)

1. Ga in het linker, blauwe navigatiemenu, van MijnCamminghaburen naar Profiel.

2. Klik bovenin op het tabblad SEO, dan vind je het volgende:

  • Score: Hier kan je zien of je alle onderdelen goed hebt ingevuld.
  • Meta title: is de titel die in de titelbalk van een browser verschijnt. Dit is de titel die mensen zullen zien zodra ze op jouw profiel zoeken. Zoekmachines (Google, Yahoo, Safari, etc) maken een lijst van deze titels; ze indexeren ze. Plaats daarom altijd het belangrijkste zoekwoord vooraan. Gebruik maximaal 70 tekens.
  • Meta description: Een meta description omschrijft de inhoud van de pagina en kan gezien worden als een kleine advertentie (een samenvatting) van je pagina. Ze wordt getoond in de zoekresultaten maar telt niet mee voor je ranking in de zoekmachines (Google). Gebruik maximaal 156 tekens.

Sociale media:

  • ​Card image(Social Card): Is het voorbeeld wat je ziet als een kaartweergave bij het delen van je profiel op sociale media. Denk aan een Facebook of LinkedIn bericht.
  • Card title: De titel van de social card, tevens het bericht dat je deelt. Je kunt ervoor kiezen om ook hier de Meta title te gebruiken. Dit heeft verder geen invloed op je positie in zoekmachines.
  • Card description: De beschrijving van de social card. Je kunt ervoor kiezen de Meta description hier te gebruiken.
  • Card image: Dit is de uitgelichte foto voor het delen van de social card. Kies een afbeelding in hoge resolutie dat relevant is aan je bedrijf of organisatie.

3. Google SERP en Social card preview. Na het invullen van de bovenstaande gegevens verschijnt rechts de Google Serp preview en de Social card preview. De Google SERP preview laat zien hoe je bedrijfsprofiel wordt weergegeven in de zoekmachines. De social card preview laat de samenvatting zien zodra je de link van je bedrijfsprofiel deelt op social media.