2021-04-02 14:41:46

Nieuwe boomgaard: De Kingma Boomgaard

Geplaatst door: Wijkpanel Camminghaburen op vrijdag 2 april 2021

De aanleg van weer een prachtig stukje landschap in de Noordrand van Camminghaburen. Na de aanleg van diverse landschappen in de Noordrand van Camminghaburen zien we nu hoe door groep 6 van IKC De Wielen de Boomgaad aan de Kingmastate aangelegd wordt. 

Op 31 maart legden de de kinderen van groep 6 van Juf Jildo van IKC De Wielen samen met de medewerkers van de afdeling Groenbeheer van de gemeente Leeuwarden een prachtige boomgaard aan. De Kingmaboomgaard is één van de Friese landschapsonderdelen die aangelegd worden in de Noordrand van Camminghaburen. Naar de ideeen van het Wijkpanel Camminghaburen. Het Wijkpanel heeft zich enorm ingezet om in de Noordrand van Camminghaburen een anderhalve kilometer lang Natuurleerpad aan te leggen. Een Natuurleerpad in het klein waar je - in de natuur kan leren over de natuur - de natuur die overal in Friesland te ontdekken is. Een pad waar je lekker kan genieten, wandelen, spelen en kan bewegen. Naast het Slenkenlandschap, de Salamanderpoel en de Kikkerpoel en de Appeltjesboomgaard Oost is er nu ook de Kingma Boomgaard.

B.V. Sport gaat hier in de nabije toekomst een mooi beweegplan maken. 

Wij hopen dat alle bewoners net zo genieten als wij doen bij de aanleg daarvan.

Mede namens alle medewerkers van de afdeling groenbeheer van de gemeente Leeuwarden , een mooi begin van Pasen.

Het is de bedoeling om in de toekomst samen met de basisschool kinderen en vrijwilligers de Appeltjes-weken te gaan organiseren in onze mooie wijk

Uw Wijkpanel Camminghaburen

 

De Kingma Boomgaard in Camminghaburen

De kinderen van Groep 8 van Juf Jildo van IKC De Wielen leggen samen het de Afdeling Groenbeheer van de Gemeente Leeuwarden een appel- en perenboomgaard aan in Camminghaburen-Noord.

Naar overzicht

Gerelateerd nieuws