Alzheimer Cafe uitgebreid met speluitleen

Geplaatst op 20 oktober 2019

Alzheimer Café Leeuwarden start met speluitleen dankzij Zorgidee De Friesland.

Advies-en informatietafel Alzheimer Café uitgebreid met speluitleen. 

Het Alzheimer café Leeuwarden heeft het advies- en informatiepunt over dementie uitgebreid met spelmateriaal. De aanschaf van het spelmateriaal is mogelijk gemaakt door toekenning van het Zorgidee van zorgverzekeraar De Friesland. Op woensdag 21 oktober start de uitleen van aangepast spelmateriaal voor mensen die als gevolg van dementie of handicap moeilijk gewone spelletjes en activiteiten kunnen doen. Naast uitleen wordt uitleg en advies gegeven over welk spel geschikt is in welke situatie, en over aanpassingen bij alledaagse activiteiten en hobby’s zoals schilderen. 

Het spelmateriaal is voor volwassenen die als gevolg van dementie of handicap moeilijk gewone spelletjes en activiteiten kunnen doen. Medewerkers van zorgorganisaties kunnen ook materiaal lenen om samen met bewoners / cliënten te spelen. Het spel kan 1 maand geleend worden en de kosten bedragen voor particulieren €2.50 per spel. Zorgorganisatie betalen een jaarlijkse bijdrage van €15,- en € 2.50  per spel. M.i.v. 21 oktober kunt u iedere 3de woensdag van de maand van 14-16.30 uur voor de Speluitleen terecht in

Multifunctioneel Centrum Ludingawaard 
Ludinga 12

8918 GX Leeuwarden

De uitleen is ook mogelijk op iedere 1ste dinsdag van de maand van 19-20.30 uur (m.u.v. juli en augustus) in het Alzheimer café Leeuwarden.

« Naar overzicht