Kinderboekenweek

Geplaatst op 23 september 2019

Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Van 2 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Reis mee!’ en daar is heel wat over te vertellen. Niet de bestemming staat centraal maar het vervoer daarheen. Er zijn veel mooie boeken verschenen over reizen met de meest wonderlijke voertuigen en die worden extra uitgelicht! Daarnaast kunnen kinderen in dbieb kijken naar twee voorstellingen en meedoen aan workshops.

Voorstelling Reis mee met Lot Lohr

Op reis door verhalenland! Met de trein, de auto, de fiets, de step, een vliegtuig of zelfs met een raket. Lot is een bekend gezicht uit Sesamstraat en maakt al jaren prachtige voorstellingen. Na de voorstelling kunnen de kinderen zichzelf met de green screen techniek op de foto zetten met hun favoriete voertuig uit een mooi boek. Daarnaast is Kinderboekwinkel De Toverlantaarn (tussen 14.30-16.30 uur) aanwezig met de mooiste kinderboeken!

vrijdag 11 oktober, 15.00-15.45 uur, dbieb Leeuwarden, 5-9 jaar

Reis je mee met LEGO WeDo?
Een superleuke workshop waarbij kinderen spelenderwijs leren programmeren met de voertuigen van LEGO WeDo. Een satelliets, een maanrover, een vrachtwagen of een vorkheftruck: alles is mogelijk. Deze gratis workshop is op zondag 6 oktober, van 14.30-15.30 uur, in bieb Leeuwarden. Vanaf 8 jaar.

LED’s fly
Wie droomt er nu niet van verre reizen? In deze gratis workshop reizen kinderen naar de ruimte en bedenken hun eigen ruimtevaartuig. Eerst een stoere kaart maken met echt werkende LED-lampjes! 3,2,1 and… lift off! Zondag 13 oktober, 14.30-15.30 uur, dbieb Leeuwarden, 8-12 jaar.

Voorstelling Tim op de tegels
Ook in Burgum kunnen kinderen en hun ouders, op woensdag 9 oktober, genieten van een energieke en humoristische voorstelling. Terwijl Tim bovenop een stapel stenen zit, maakt hij samen met zijn vader een spannende reis door de stad. Al tekenend en spelend geeft acteur Kees de Boer het jonge publiek volop de kans om te reageren op alles wat er op het podium gebeurt.

Over de Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober plaats. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra in op het thema ‘Reis mee!’. Het Kinderboekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Anna Woltz, wordt door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste €10,- aan kinderboeken. Het Prentenboek is dit jaar geschreven door André Kuipers, met illustraties van Natascha Stenvert.

Informatie en aanmelden
Wie de voorstellingen of de workshops in dbieb wil bijwonen, kan op de site dbieb.nl/kinderboekenweek terecht voor meer informatie of aanmelding. 

 

 

« Naar overzicht