2021-05-14 16:07:39

Bewegen en spelen in de Lautastate

Geplaatst door: Speeltuin Lautastate op donderdag 20 mei 2021

Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt door een groep enthousiaste buurtbewoners en kinderen! Dit doen wij in samenwerking met wijkpanel Camminghaburen en Gemeente Leeuwarden. Waar we precies mee bezig zijn, lees je in dit eerste nieuwsbericht.

 

Een nieuw ontwerp
Wij willen graag de kinderen in de buurt te stimuleren om buiten te spelen. Op dit moment staat er in de ruime speeltuin van de Lautastate één speeltoestel wat vooral gericht is op klimmen en klauteren.
 

Wij zijn gestart met een project om de speeltuin breder in te richten.

Om een goed beeld te krijgen van de speelbehoefte van de kinderen, zijn alle kinderen uitgenodigd hun droomspeeltuin te tekenen. Hierdoor kregen we een mooi beeld van de wensen van de kinderen.

Daarnaast zijn we in gesprek gegaan met omwonenden; waar moet, in hun ogen, een speeltuin aan voldoen? 


Al deze input hebben we verwerkt tot een plan van eisen. Met dat plan zijn we in gesprek gegaan met verschillende leveranciers van speeltoestellen. Wij hebben als enthousiaste buurtbewoners gekozen voor het ontwerp van Yalp. Dit ontwerp is op Hemelvaartsdag gepresenteerd aan de buurt én is met enthousiasme ontvangen! We hebben goede gesprekken gehad en waardevolle input opgehaald waarmee we het ontwerp nog beter kunnen laten aansluiten. Hier gaan we de komende weken mee aan de slag. 

Als het ontwerp klaar is, dan kunnen we aan de slag om het te gaan realiseren en daarvoor is veel geld nodig. Het wijkpanel van Camminghaburen en Gemeente Leeuwarden dragen een deel bij, maar daarmee zijn we er nog niet. We gaan aan de slag met fondsenwerving, crowdfunding en wij zullen verschillende acties organiseren om op deze manier de financiën voor onze speeltuin rond te krijgen. We gaan ervan uit dat wij in het voorjaar van 2022 kunnen starten met het realiseren van de speeltuin. 

We houden je via de wijkwebsite op de hoogte van ons proces en de acties die we gaan organiseren. 


Naar overzicht

Gerelateerd nieuws