2022-10-16 16:20:44

Na 1,5 jaar is de upgrade van de speeltuin gelukt!

Geplaatst door: Speeltuin Lautastate op zondag 16 oktober 2022

We hebben met elkaar hard gewerkt, maar kunnen inmiddels met trots vertellen dat de welverdiende upgrade gelukt is. Hoe de plannen zijn ontstaan en wat we hebben moeten doen om de upgrade te realiseren lees je hieronder.

Het begon tijdens oliebollenbakken voor de buurt, 31 december 2020. Een gesprekje over de speeltuin. Dat het fijn zou het zijn als deze een upgrade kreeg. Na de feestdagen kwam de oproep in de straatapp; Beste buren, we zijn op zoek naar buren die willen meehelpen om een upgrade voor de speeltuin te realiseren. Wie wil hier een actieve bijdrage aan leveren?
Er kwamen vrijwilligers, we vormden een werkgroep. Er werd vergaderd via Teams, we zaten nog midden in de corona-maatregelen. De kinderen tekenden hun droomspeeltuin, er werden mooie plannen opgesteld. Er werd hard gewerkt aan het projectplan, zodat we fondsen aan konden vragen. Ondertussen werd crowdfunding opgestart. Het bleef lang stil, er was tegenslag. Afwijzing van een belangrijk fonds zorgde voor teleurstelling. We herpakten ons, pasten het projectplan aan en deden een nieuwe poging. Dit keer zat het mee! De eerste toekenning kwam en er volgden meer. Na een goed gesprek met gemeente en leverancier bleek dat we genoeg hadden. We konden los!
De gemeente zorgde voor de voorbereiding. Yalp kwam de toestellen plaatsen. En wij? Wij gingen aan de slag om de opening te organiseren. Symbolisch op burendag 2022. Immers, de speeltuin is een ontmoetingsplaats voor de buurt. Sponsoren en fondsen werden uitgenodigd maar vooral ook alle buurtbewoners met kinderen en kleinkinderen. Het beeld spreekt voor zich; het is een geslaagd openingsfeest geworden! Maar nog belangrijker; het is dagelijks een gezellige boel in de speeltuin!


Naar overzicht

Gerelateerd nieuws