De Duistere Kerstbomen in Camminghaburen.

Geplaatst op 18 december 2017

Geachte Leeuwarder Courant en bewoners van Camminghaburen, 

Graag reageren wij op uw mooie stukje Kerstboom II in de LC van afgelopen donderdag.

De Leeuwarder Courant schrijft

De woordvoerder van de Gemeente (who ever that may be) heeft de Leeuwarden Courant verteld dat zij het Wijkpanel zouden hebben aangegeven dat het niet bedoeling is om zelf verlichting aan te sluiten aan de lichtmast. Ons antwoord is: Wij, leden van het Wijkpanel, hebben nooit de verlichting zelf aangesloten op het openbare net en zijn dat ook absoluut niet van plan!  Wij gaan toch niet als een stelletje amateurs aan een lichtmast zitten knoeien met elektriciteit? In onze ogen is dat levensgevaarlijk! Waar ziet de woordvoerder van de gemeente ons voor aan? 
Sterker nog: de hovenier, die voor ons de bomen plaatst, verzoekt het verrichten van de aansluitingen op het openbare net altijd via de gemeente en de gemeente geeft vervolgens een daarvoor gespecialiseerd bedrijf toestemming cq de opdracht om de verlichting aan te sluiten. De afgelopen jaren deed Baas B.V. dat altijd en wel op een voortreffelijke manier!  En het wijkpanel betaald daarvoor. Zo hoort dat en we zouden het ook niet anders willen. 
 Maar de spelregels omtrent de kerstverlichting zijn door de gemeente plotsklaps veranderd, zonder ons daarvan op de hoogte te stellen. Enfin dat weet u inmiddels.
Dus de vraag is nog steeds niet is beantwoord (op 18 december) na 6x keer vergeefs gebeld te hebben de afgelopen dagen door onze hovenier. En een terugbelverzoek van onszelf vorige week maandag (die ook nog steeds niet beantwoord is) is heel gewoon hoor …… maar misschien erg lastig te beantwoorden door de gemeente? 

Onze vraag is namelijk: "Wilt u ons op de hoogte te brengen van de nieuwe regels voor de kerstverlichting? "Welke kerstverlichting mag wel aangesloten worden (graag specificeren) en hoe moet dit voortaan georganiseerd worden?" Met andere woorden "Wie doet wat, wanneer en hoe?" 

O ja, de Leeuwarden Courant schrijft ook dat de collega van de woordvoerder van de gemeente afgelopen donderdag contact heeft gehad met het Wijkpanel. Ook dit verhaal moeten we naar het rijk der fabelen verwijzen. Niemand heeft ons gebeld afgelopen donderdag. Kennelijk is de ambtenaar die hier over gaat in een diepe winterslaap beland en droomt de woordvoerder er lustig op los.

Misschien wil een sterretje heel hard stralen op het gemeentehuis en en iemand wakker maken en krijgen we dan  toch nog voor de Kerst een antwoord zodat Ukke-Puk en zijn broer kunnen gaan stralen voor onze bewoners als een welkom thuis wanneer ze ' s avonds in het donker naar huis rijden. Iedereen blij. Over blij gesproken. Bewoners hebben gehoor gegeven aan onze symbolische oproep van € 1 voor Ukke-Puks 1e Kerst in Camminghaburen. En nog meer blij nieuws een van de elven van de Kerstman is bij ons langgewenst. 

Maar daarover de volgende keer meer …….. Eerst even op de regeltjes wachten nietwaar, regels zijn immers regels? 

 

wordt vervolgd

« Naar overzicht